top of page
חיפוש

העובד – המשאב החשוב ביותר של הארגון

  • תמונת הסופר/ת: עו"ד יעל זמשטיין
    עו"ד יעל זמשטיין
  • 1 באפר׳ 2024
  • זמן קריאה 2 דקות

עודכן: 2 באפר׳ 2024

בתקופה של קורונה ומלחמה, החברות נתקלות באתגרים גדולים, במיוחד עסקים משפחתיים אשר נמצאים בלחץ נוסף לשמור על היציבות והרווחיות שלהם, בעוד שהם נאבקים להתמודד עם האתגרים המתעוררים סביבם.


באחת החברות שעבדתי איתן, המצב בשוק העבודה הוביל לתקופה בה הייתה תחלופת עובדים רבה ובקרב העובדים התעוררה תחושת חשש גדולה. 


המציאות הכלכלית במדינה ופרוץ המלחמה הפכה את המצב למאתגר במיוחד, בעיקר עבור עסקים קטנים ומשפחתיים.


במשך שנים רבות, החברה נתקלה באתגרים מרובים, אך התמודדה בהם במומחיות ובהצלחה. כעסק משפחתי, תחלופת העובדים הייתה אחד מהאתגרים המרכזיים, שכן היא יכולה לגרום לחוסר יציבות.

השינוי בחברה החל כאשר המנכ"ל הבין כי המפתח לשימור יציבות העסק נמצא בשימור עובדים מקצועיים ומוכשרים. במקום להתמקד רק באתגרים הכלכליים הנוכחיים, הוא בחר להתמקד באנשים - המשאב הכי חשוב של העסק.


כחלק מתוכנית ההתמודדות התחלנו בקידום שיח פתוח עם כל העובדים. דאגנו לספק להם תמיכה רגשית ולהקשיב לדעותיהם ולצרכיהם. בנוסף, פיתחנו תוכניות קידום והכשרה מקצועית להתמודדות עם האתגרים החדשים.


התוצאה הייתה מרשימה: למרות המאבקים והאתגרים של השנים האחרונות, החברה הצליחה להתמודד עם המצב הנוכחי בצורה מצוינת. בזכות שימור העובדים והמחויבות שלהם, החברה עמדה בפני המבחנים והצליחה להתפתח גם בתקופה קשה כזו.


אז איך נשמר עובדים בארגון?


בכדי לשמור על עובדים מרוצים ומתמידים בארגון בתקופות מאתגרות חשוב להתמקד במספר נקודות מרכזיות:

1. תקשורת פתוחה וסביבה תומכת: יצירת תחושת שייכות ומחויבות מתחילה עם תקשורת פתוחה. עובדים צריכים להרגיש שהם נשמעים ושהדלתות פתוחות לשיח ולדיון,  שהם לא לבד, שהם יכולים לפנות לצוות הניהולי בכל עת לשאלות, דעות או תמיכה.


2. הערכת תרומתם: חשוב להעריך את התרומה של כל עובד בארגון. הערכה והוקרה מגבירות את הרצון להישאר ולתרום. הערכה עשויה להתבטא בצורה של משוב חיובי, הענקת פרסים והתקדמות בעבודה.


3. אופק בעבודה: חשוב להכיר את העובדים ומה שאיפותיהם.  יש עובדים שמחפשים מקום עבודה יציב לאורך שנים ויש עובדים אשר מעוניינים להרגיש שהם מתקדמים ומתפתחים בתפקידם. הם מחפשים אופק והזדמנויות לקידום אישי ומקצועי. 


4. פיתוח יכולות והכשרה: חשוב להשקיע בהכשרה ובפיתוח יכולות של העובדים. בניית תוכניות קריירה והענקת הזדמנויות להתפתחות מקצועית יכולה לשמר את העובדים בארגון ולהעניק להם תחושת קשר עמוקה.


5. יצירת סביבת עבודה גמישה: בתקופות מאתגרות, כמו תקופת הקורונה או מלחמה, חשוב ליצור סביבת עבודה גמישה שמקנה לעובדים יכולת להתאים את עצמם למצב המשתנה.

כל אחת מהנקודות הללו יכולה לתרום לשיפור הקשר עם העובדים ולשמירה עליהם בתקופות קשות. בעזרת מימוש הטיפים הללו, ניתן ליצור סביבת עבודה טובה ויציבה גם בזמנים של משברים חיצוניים.


כותבת המאמר: עו"ד יעל זמשטיין בעלים של חברת VP as a service

 
 
 

Comentários


תודה על פנייתך, אחזור אלייך בהקדם האפשרי :)

ליבת העסק זו המומחיות שלך

לפנות אותך לעסוק בה זו המומחיות שלי

מזמינה אותך להשאיר פרטים ונדבר בקרוב

עקבו אחריי גם ברשתות החברתיות:

  • LinkedIn

© כל הזכויות שמורות ליעל זמשטיין

bottom of page